Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

U Banjaluci održan sastanak rukovodilaca tužilaštava i rukovodilaca policijskih tijela

06.09.2018.

“Bez dobre saradnje tužilaštva i policije, kao i svih drugih državnih organa, nema ni efikasne borbe protiv svih vidova kriminala, a posebno  korupcije i najtežih oblika privrednog kriminala”, zaključak je sastanka rukovodilaca tužilaštava i rukovodilaca  policijskih tijela koji je održan  danas u  Banjaluci.

Sastanku, kojim je rukovodio  glavni  tužilac Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske  Mahmut Švraka prisustvovali su v.d. glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, glavni tužilac Federalnog tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine Zdravko Knežević, glavni tužilac Tužilaštva Brčko Distrikta Zekerija Mujkanović, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, direktor Policije Brčko Distrikta Goran Pisić i  direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Na sastanku je  razgovarano i o komparativnim rješenjima i prijedlozima izmjena zakonskih rješenja kada su u pitanju posebne istražne radnje, kao i o značaju i ulozi finansijskih istraga u prevenciji kriminaliteta.

Sastanak je održan u okviru aktivnosti projekta „Podrška BiH pravosuđu – Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa“, koji implementira Visoki sudski i tužilački savjet BiH uz finansijsku podršku Švajcarske i Norveške.


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh

Prateće fotografije

viber-image.jpg

viber-ima3ge.jpg