Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

У Бањалуци одржан састанак руководилаца тужилаштава и руководилаца полицијских тијела

06.09.2018.

“Без добре сарадње тужилаштва и полиције, као и свих других државних органа, нема ни ефикасне борбе против свих видова криминала, а посебно  корупције и најтежих облика привредног криминала”, закључак је састанка руководилаца тужилаштава и руководилаца  полицијских тијела који је одржан  данас у  Бањалуци.

Састанку, којим је руководио  главни  тужилац Републичког јавног тужилаштва Републике Српске  Махмут Шврака присуствовали су в.д. главног тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине Гордана Тадић, главни тужилац Федералног тужилаштва Федерације Босне и Херцеговине Здравко Кнежевић, главни тужилац Тужилаштва Брчко Дистрикта Зекерија Мујкановић, директор Државне агенције за истраге и заштиту Перица Станић, директор Федералне управе полиције Драган Лукач, директор Полиције Брчко Дистрикта Горан Писић и  директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум.

На састанку је  разговарано и о компаративним рјешењима и приједлозима измјена законских рјешења када су у питању посебне истражне радње, као и о значају и улози финансијских истрага у превенцији криминалитета.

Састанак је одржан у оквиру активности пројекта „Подршка БиХ правосуђу – Јачање тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа“, који имплементира Високи судски и тужилачки савјет БиХ уз финансијску подршку Швајцарске и Норвешке.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh

Prateće fotografije

viber-image.jpg

viber-ima3ge.jpg