Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Zbog krivičnog djela Otmica optuženo jedno lice

30.01.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je  29.01.2019. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Cerovac Dragana zbog krivičnog djela Otmica.

Optužnica Cerovca tereti da je 14.05.2018. godine, u sastavu grupe, zajedno sa još dva lica koja se trenutno nalaze u bjekstvu,  izvršio krivično djelo Otmica na štetu  lica N.J. tako što su kritičnog dana u Bijeljini, u periodu od 14.00 do 22.00 časa, silom i prijetnjom, zadržali, a potom i odveli oštećenog u namjeri da od njega iznude novac i prinude ga da na svoju štetu sačini i potpiše i ovjeri ugovor o pozajmici sa licem F. M. na iznos od 16.000,00 KM.

Optužnicom je predloženo  i da se Cerovcu  produži pritvor  iz razloga što se isti tereti za teško krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora od jedne do deset godina, ali i zbog činjenice da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, odnosno da bi  isti puštanjem na slobodu pobjegao i time postao nedostupan organima gonjenja i nadležnom sudu u Republici Srpskoj.

NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh