• logo
  • osnovna stranica
  • Републичко јавно тужилаштво
    Републике Српске

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Актуелности

    Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала упутило је судији за претходни поступак Окружног суда у Бања Луци приједлог за одређивање мјере притвора против осумњиченог Р.П. због постојања основане сумње да је починио кривично дјело Отмица у помагању на штету Н.Х.24.05.2024.
    Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала упутило је судији за претходни поступак Окружног суда у Бања Луци приједлог за одређивање мјере притвора против осумњиченог Н.Р. због постојања основане сумње да је починио кривично дјело Отмица на штету Н.Х. у стицају са кривичним дјелом Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.22.05.2024.
    Главни републички јавни тужилац Жељка Радовић посјетила је окружна јавна тужилаштва у Добоју, Бијељини и Источном Сарајеву како би се упознала о стању криминалитета, рјешавању предмета у тужилаштвима, као и проблемима с којима се суочавају ова тужилаштва у свом раду.09.10.2023.
    Републичко јавно тужилаштво Републике Српске данас је домаћин XXIX редовног састанка руководилаца тужилаштава и полицијских тијела на стратешком нивоу. Овај вид сарадње тужилаштава и полиције реализује се уз подршку Одјела за унапређење ефикасности и квалитета рада у тужилаштвима и Пројекта „Јачања тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа” Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) Босне и Херцеговине.21.09.2023.
    У Републичком јавном тужилаштву дана 24. и 25.10.2022. године одржана је интерна едукација јавног наступа чији је циљ да полазници унаприједе вјештине јасног, транспарентног и свеобухватног комуницирања са јавношћу, водећи рачуна да наведена комуникација буде заснована на основним кључним начелима и стандардима из области односа са јавношћу.25.10.2022.
    Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала упутило је данас судији за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци, приједлог за одређивање мјере притвора против Милана Новитовића, в.д. директора у Републичкој управи цивилне заштите Републике Српске, због основане сумње да је учинио кривично дјело Злоупотреба службеног положаја или овлашћења.28.09.2022.
    • 1 - 6 / 9
    • 1
    • 2