Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

 

Optužnice

Zbog krivičnog djela Napad na sudiju ili javnog tužioca optuženo jedno lice

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 24.09.2019.godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Nović Gorana zbog krivičnog djela Napad na sudiju ili javnog tužioca.

14.10.2019.

Potvrđena optužnica protiv Marka Šabića zbog ubistva policijskog službenika i pokušaja ubistva drugog lica

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 12.09.2019.godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Marka Šabića zbog krivičnog djela Teško ubistvo na štetu policijskog službenika S.T iz Prijedora, u sticaju sa krivičnim djelom Ubistvo u pokušaju na štetu V.Š.

13.09.2019.

Potvrđena optužnica protiv četiri lica zbog trgovine narkoticima 31.07.2019.

više

Pozdravna riječ

Riječ glavnog republičkog javnog tužilaštva

Zakonom o javnim tužilaštvima, tužilaštva su definisana kao samostalni državni organi koji u okviru propisanih prava i dužnosti preduzimaju zakonom određene mjere u pogledu otkrivanja i gonjenja učinilaca krivičnih djela i ulažu pravne lijekove radi zaštite zakonitosti.

21.04.2017.

više

Brzi linkovi
Često postavljana pitanja

Kako ocjenjujete rad tužilaštava nakon provedene reforme i šta je najznačajnije urađeno?

Značajno je unaprijeđen rad tužilaštava u pogledu efikasnijeg vođenja i završavanja istraga, ali moramo biti svjesni da ima i opravdanih kritika, posebno kada je riječ o kvalitetu i brzini vođenja istraga.

03.09.2010.

Nerijetko se čuju kritike da su tužilaštva najslabija karika u pravosudnom sistemu?

Tužilaštva nisu najslabija karika u lancu pravosuđa ili institucija koje se bore protiv kriminala, ali jesu dežurni krivac i alibi za sve one koji ne rade svoj posao kako treba.

03.09.2010.

više