• logo
 • osnovna stranica
 • Osnovni sud u Mrkonjić Gradu

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Svečano otvorena obnovljena zgrada Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu

  02.02.2024.

  U Mrkonjić Gradu 1. februara 2024. godine izvršena je svečana primopredaja obnovljene zgrade Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

  Obnovljena zgrada na raspolaganje je stavljena stanovnicima opština Mrkonjić Grad, Šipovo, Jezero, Istočni Drvar, Petrovac, Kupres i Ribnik za koje je Osnovni sud u Mrkonjić Gradu nadležan.

  Uz finansijsku podršku Kraljevine Švedske, kroz projekat Unapređenje efikasnosti sudova i odgovornosti sudija i tužilaca u BiH – II faza, Visoki sudski i tužilački savjet BiH je osigurao izradu projektne dokumentacije što je bio neophodan uslov za početak radova, dok je radove na izgradnji zgrade finansirala Delegacija Evropske Unije u BiH, a opremanje objekta Vlada Republike Srpske.

  Zgradu su svečano otvorili šef delegacije EU u BiH Johan Satler i predsjednik Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu Dražen Vulin.

  U obnovljenom objektu proširen je dio postojećih kancelarija, rekonstruisan prostor arhive za smještaj sudskih predmeta i dokumenata, urađena je nova i moderna sudnica, zamijenjena unutrašnja stolarija, u objektu su provedene mjere u svrhu energetske efikasnosti i prilagođen je osobama sa poteškoćama u kretanju.

  Postojeća zgrada nalazila se u veoma lošem stanju i bila joj je potrebna temeljna reorganizacija i obnova zbog čega su VSTS BiH i Ministarstvo pravde Republike Srpske zgradu Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu stavili na listu prioriteta.

  Svečanoj primopredaji obnovljenog objekta prisustvovali su predstavnici pravosuđa, lokalne vlasti i međunarodni partneri. 

  126 PREGLEDA

  Dogradnja zgrade suda za smještaj prekršajnog odjeljenja

  26.11.2008.

  U sklopu reforme sudova za prekršaje, izvršena je dogradnja i opremanje tog dijela zgrade Osnovnog suda Mrkonjić Grad za potrebe smještaja prekršajnog odjeljenja.

  Naime, refornom sudova za prekršaje, ukinuti su Sud za prekršaje Mrkonjić Grad i Sud za prekršaje Šipovo i pripojeni su Osnovnom sudu Mrkonjić Grad.

  Novi dio zgrade suda ima osam kancelarija, a projekat i izvođenje radova je finansiralo Ministarstvo pravde Republike Srpske.

  410 PREGLEDA
  • 1 - 2 / 2
  • 1