Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Osnovni sud u
Mrkonjić Gradu

Gimnazijalci posjetili Osnovni sud u Mrkonjić Gradu

31.05.2012.

Dana 30.5.2012. godine, Osnovni sud u Mrkonjić Gradu, posjetili su učenici i profesori gimnazije iz Šipova.U sklopu aktivnosti i edukacije učenika, organizovana je i jednočasovna radionica.

U okviru projekta "Podrška pravosuđu BiH: obrazovanje učenika i komunikacija sa lokalnim zajednicama" i uz podršku Fondacije Mediacentar iz Sarajeva, za učenike II razreda gimanzije „Petar Kočić“ iz Šipova, organizovana je posjeta Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu. 

Učenike je u svojoj sudnici primila v.d. predsjednika suda, Vera Stupar i tom prilikom, u neformalnom razgovoru, upoznala ih sa temeljnim vrijednostima pravosudnih institucija i sa problemima maloljtničke delikvencije.

Sekretar suda, Božana Šmanja, organizovala je jednočasovnu radinoci na temu: zabrana prodaje i upotrebe duvana i duvanskih proizvoda licima mlađim od 18 godina i zabrana prodaje i upotrebe alkoholnih pića na javnim mjestima licima mlađim od 18 godine. Na zanimljiv i inovativan način učenicima su ponuđeni sadržaji zakonskih i podzakonskih propisa iz ove oblasti. Đaci i njihovi profesori su  aktivno učestovali i postavljalI pitanja u vezi sa rizičnim ponašanjima maloljetnika i posljedicama takvog ponašanja.

Nakon obilaska zgrade suda, učenici su iskazali interesovanje za dalju saradnju i učešće na novim projektima u oblasti pravosudnog sistema.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

U-sudnici.JPG

Prijem-kod-predsjednika.JPG

Radionica2.JPG

Ostale fotografije