Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Rukovodilac Odsjeka Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske optužen za primanje mita

16.01.2019.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je  11.01.2019. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Jove Jovića zbog krivičnog djela Primanje mita.

Optužnica Jovića tereti da je dana 05.10.2018. godine u Doboju, u službenim prostorijama  Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, u svojstvu službenog lica, kao rukovodilac Odsjeka u Doboju i predsjednik Komisije za identifikaciju lica kojima se obezbjeđuje smještaj po projektu CEB 2 - projekat zatvaranja koletivnih i alternativnih smještaja u Doboju, zahtijevao novac u iznosu od 1.000 evra ili 2.000 KM od jedne porodice radi stavljanja iste na spisak i ubrzavanja procesa rješavanja njihovog stambenog pitanja na području grada Doboja, a dana 11.10.2018.godine u službenim prostorijama ministarstva od člana porodice  i primio traženi novčani iznos od 1000 evra.

Jović je kao službeno lice primio poklon da u okviru svoga ovlaštenja izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti, čime je učinio krivično djelo  koje  mu se optužnicom stavlja na teret.

 

NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh