Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Republičko javno tužilaštvo
Republike Srpske

Zbog krivičnog djela Davanje mita, optuženo jedno lice

05.03.2019.


Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je  01.03.2019. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Memić Seada zbog krivičnog djela Davanje mita.

Optužnica Memića tereti da je dana 04.11.2018. godine u mjestu Pukiš, opština Lopare, upravljajući teretnim motornim vozilom nakon što je, radi kontrole vozila i vozača, zaustavljen od strane policijskog službenika, istom nudio novac kako ne bi izdao prekršajni nalog za počinjeni prekršaj, čime je počinio krivično djelo Davanje mita.

Kako je policijski službenik u više navrata odbio da primi  ponuđeni novac, Memić je odbivši da potpiše prekršajni nalog,  novac bacio  na haubu službenog policijskog vozila  nakon čega se svojim vozilo udaljio u pravcu Čelića.
 
O navedenom događaju policijski službenik obavijestio je šefa smjene policijske stanice Lopare.


NAPOMENA
„ Potvrđivanje optužnice protiv određenog lica ne znači da je to lice zaista i odgovorno za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pavosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh